previous arrow
next arrow
Slider

Humanity First (HF), opgericht in 1992 in het Verenigd Koninkrijk door de Ahmadiyya Moslim Jamaat als onafhankelijke NGO. HF is betrokken geweest bij verschillende rampenbestrijding operaties en heeft talloze slachtoffers geholpen.

Kort na de officiële registratie in 1994 begon Humanity First steeds meer ontwikkelingsprojecten te plannen en uit te voeren.

Rond het jaar 2000 begon Humanity First zich te richten op projecten op het gebied van gezondheid, onderwijs, opleiding, water en wees zorg. De projecten hadden voornamelijk betrekking op Afrika bezuiden de Sahara, Noord-Latijns-Amerika, Europa, het Caribisch gebied en Zuid-Azië.

Tegenwoordig wordt Humanity First gedistribueerd en geregistreerd in 37 landen op zes continenten en is het momenteel actief in meer dan 50 landen.

De projecten worden voornamelijk gefinancierd door de donaties van onze leden en door individuele donaties. De toegewijde vrijwilligers van Humanity First, die hun waardevolle tijd, kennis en middelen besteden aan het dienen van de mensheid, zijn degenen die uiteindelijk de goede bedoelingen van onze donoren in daden omzetten.

In 1996 werd Humanity First Holland (HF NL) geregistreerd als een geregistreerde vereniging.